Yacon uit de wok met noedels
Yacon is nog zo’n bijzonder knolletje die we kunnen eten! Oorspronkelijk oer-voedsel van de Inca’s, inmiddels ook gewoon geteeld in Nederland. De smaak is een beetje zoet en je kan hem goed rauw eten, maar ook kort in de wok blijft de smaak behouden. Ik combineerde hem met kokos en limoen, dat vind ik altijd lekker in een curry. En bovendien was ik benieuwd naar de limoen-hottie uit onze winkel. Die is lekker fris en ook flink heet, dus daar moet je van houden. Ik wel!
Ingrediënten
- 500 g yacon
- 1 flinke prei
- 1 grote ui
- 2 tenen knoflook
- 1 rode paprika
- 1 limoen
- olie om te wokken
- 350 g noodles
- 1/2 blik kokosmelk (200 ml)
- 2 tl kerriepoeder
- scheutje tamari
- flinke handvol cashewnoten
- eventueel beetje rode peper, of waag je aan de superhete limoen-hottie!
Bereiding
Pel de ui en knoflook, snipper de ui fijn en hak de knoflook. Maak de prei schoon en snijd in stukjes. Was de paprika, verwijder steel en zaadlijsten en snijd in kleine blokjes. Schil de yacon en snijd in blokjes. Breng water aan de kook voor de noodles. Ver warm olie in een wok en fruit de uien glazig. Voeg dan de knoflook en de stukjes yacon toe en bak even mee. Vervolgens de prei en het kerriepoeder en bak tot je de prei zacht genoeg vindt. Bereid intussen ook de noodles, kijk op het pak hoe. Rooster in een droog koekenpannetje de cashewnoten tot ze iets kleuren, laat ze daarna afkoelen op een bordje. Voeg de kokosmelk toe en maak op smaak met limoenrasp, een beetje limoensap en een scheutje tamari. Voeg ook de paprika blokjes toe. Giet de noodles af en serveer met de yacon-curry en strooi er wat cashewnoten over. Voor wie van pit neemt een beetje limoen-hottie. Ik serveerde er salade met een beetje sesamolie en een gebakken tofu-‘braadfilet’ bij, biologische kip of garnalen zouden ook goed smaken!
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 374
- Volgende »