Makkelijke recepten voor de feestdagen

makkelijke gerechten voor de feestdagen

geschreven door Kievit op 15 december 2017

Deze week extra veel inspiratie voor feestelijke gerechten. Wat ons betreft moeten die niet te ingewikkeld zijn, want het idee is toch vooral dat je gezellig en ontspannen met elkaar kunt eten, niet dat je uren in de keuken staat. Met wat luxe toevoegingen als kaas en noten, tover je heel gemakkelijk een groente om in een feestelijk bijgerecht.

Stoofpeertjes

stoofpeertjes met ijs

Ik heb een aantal gerechten uitgekozen, waarmee je kan variëren en die je van te voren kunt voorbereiden. Zo kun je de stoofperen gemakkelijk al van te voren maken en op de dag dat je ze gaat eten, warm je ze eventueel nog op, of je bakt ze op een deegbodem, waarvan je het deeg ook al een dag van te voren hebt gemaakt.

Ga naar: STOOFPEERTJES(TAART)

Bataat en spruitjes

De spruitjes en bataten combineren wat mij betreft geweldig goed, maar natuurlijk kun je ook ze beide apart bereiden. In plaats van bataat kun je trouwens ook goed aardappel of pompoen nemen.

Ik maakte twee varianten van geroosterde spruit met bataat uit de oven, de ene heel eenvoudig, de ander wat ingewikkelder, door ze in te pakken in bladerdeeg. Dat maakt het tot een superfeestelijk vegetarisch hoofdgerecht én het is van te voren grotendeels al voor te bereiden.

Ga naar: SPRUITJES EN BATAAT

Ga je liever voor apart spruitjes en bataat gerecht, zie dan onze nieuwsbrief.

Rode kool

De rode kool is natuurlijk een echte kerstklassieker en heel makkelijk om te maken. Vorig jaar maakten we er al een kookvideo van. Wil je liever een frisse salade, dan vind je een recept op de receptenpagina.

Ga naar: KLASSIEKE GESTOOFDE RODE KOOL

Bleekselderij

Met de bleekselderij maak je een kerstige, knapperige salade of een lekker smeuïge risotto, die ook heel geschikt is voor de dag ná kerst, trouwens.

Ga naar: BLEEKSELDERIJ

 

Rest mij je een heel gezellige kerst toe te wensen en een goed begin van het nieuwe jaar!

Laat hier je reactie achter


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!