Meiknolletjes met tuinboontopjes

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Ingrediënten voor de salade: 1 krop andijvie, 1 appel, 1 sinaasappel, 50 g pecannoten, geraspte pecorino (naar smaak), voor de dressing:, 2 el (Griekse) yoghurt, 2…
Bekijk het receptTraditioneel is peen en ui op 3 oktober, maar je kan natuurlijk best een beetje mixen met nieuwe culturele invloeden,…
Bekijk het receptDeze keer een gerecht, uitgevonden door Sebastiaan. De tuinboontopjes smaken zelfs rauw lekker, ontdekten wij ter plaatse op het veld, maar in dit gerecht stoven we ze mee met de meiraapjes. Twee onbekende groenten in één pannetje, durf je het aan?
Ingrediënten
1 bosje meiknolletjes, 1 ui, 1 zakje tuinboontopjes, flinke el boter of scheut olijfolie, p&z
Bereiding
Snijd het loof van de raapjes, boen ze schoon en snijd onder- en bovenkant af. Snijd daarna in gelijke stukjes. Pel de ui en snipper fijn. Smelt een flinke lepel boter in een pannetje met een dikke bodem en fruit de uitjes glazig. Voeg de blokjes raap toe en smoor met een deksel op de pan zo’n 10 min. Haal dikke stelen uit de tuinboontopjes en was ze. Snijd in stukjes. Prik even hoever de raapjes zijn, voeg de tuinboontopjes toe, die hebben aan een minuut of 5 beslist genoeg. Maak op smaak met p&z. Een lekker gerechtje bij aardappels of rijst!
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 398
- Volgende »