Rijstsalade met paprika en artisjokkenharten

Print Friendly, PDF & Email

een salade van rijst, met paprika, tomaat en artisjokharten

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Dé favoriete groente van Meike heeft nu ook een campingvariant gekregen: artisjokken uit blik bleken ook heel smaakvol. Natuurlijk , dat is niet het goedkoopste eten, maar wel een leuke vega variant die je salade een mooie extra geeft! Thuiskomen is extra leuk als je nog een beetje in vakantiesferen kan blijven met zo’n blikje uit de Franse supermarkt… en natuurlijk heb ik weer een paar leuke, nieuwe bordjes gescoord op de brocante-markt! Tegenwoordig kan ik ‘mijn foto-werk voor Kievit’ als excuus gebruiken voor mijn uitdijende verzameling, heerlijk!

Ingrediënten

200 g rijst, 1 gele paprika, 1 sjalotje, 10 olijven, 1 blik of pakje artisjokkenharten, 2 tomaten, 2 el olie, 2-3 el mayonaise, 1 mespunt kerriepoeder, versgemalen peper, citroensap

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Kook de rijst gaar en laat wat afkoelen. Maak intussen de paprika en sjalot schoon. Snijd de paprika in dunne reepjes en het sjalotje in smalle ringen. Meng het sjalotje vast in een kom met een paar lepels citroensap. Laat de olijven en de artisjokkenharten uitlekken, snijd de olijven doormidden en de artisjokken in kwarten. Snijd de tomaten in partjes. Roer de mayonaise en kerrie door de sjalot. Meng de olie door de afgekoelde rijst. Meng vervolgens de rijst met de sjalot, paprika, artisjok, tomaat en olijven. Proef of je nog meer citroensap en peper wilt. Garneer met wat achtergehouden partjes tomaat en stukjes artisjokhart en dien op.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK