Paksoi curry met mais en tofu

paksoi curry met mais en tofu

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bloemkool soep met gepofte knoflook en citroen

Bloemkool, geroosterd in de oven, krijgt een heel lekkere, bijna nootachtige smaak.

Bekijk het recept

Rode kool met gember

Weer nét even een tikkie anders, geen kruidnagel maar gember in de rodekool!

Bekijk het recept

In deze rare tijd slaat iedereen thuis aan het opruimen, ook hier. De voorraadkast was aan de beurt, ik duikelde mais en kokosmelk op en dat belandde in deze simpele curry. In plaats van mais zou je ook prima bonen of kikkererwten kunnen gebruiken.

Ingrediënten

1 flinke struik paksoi, 1 ui, 1 teen knoflook, ¾ el geraspte gember, 1 tl kurkuma, 1 tl korianderpoeder, ½ tl komijnpoeder, p&z, scheut olie, 1 blik kokosmelk (400 ml), 1 potje mais, 1 of 2 pakjes tamari-tofu, tamari

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Snijd de tofu in blokjes en marineer ze 1 min. met een royale scheut tamari. Pel ui en knoflook en snipper beide. Rasp een stukje gember. Was de paksoi en snijd in repen.  Verhit een royale scheut olie in de wok en bak eerst de tofu tot ze een beetje knapperig wordt. Schep uit de wok en houd even apart. Fruit ui en knoflook glazig en voeg dan de gember en kruiden toe. Voeg eerst het wit van de paksoi toe en roerbak tot het een beetje gaat slinken. Voeg dan het groen toe en voeg een paar min. later ook de kokosmelk toe. Laat de mais uitlekken en warm op het laatst mee. Proef voor p&z en serveer met de tofu en rijst of gierst.