Paksoi curry met mais en tofu
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Gember is prachtig. In elk zichzelf respecterende horecagelegenheid kun je tegenwoordig gemberthee krijgen en dat is in deze tijd van…
Bekijk het receptBij boerenkool denk je meestal aan stamppot, natuurlijk, hartstikke lekker, maar wist je dat je het ook prachtig kan stoven?
Bekijk het receptIn deze rare tijd slaat iedereen thuis aan het opruimen, ook hier. De voorraadkast was aan de beurt, ik duikelde mais en kokosmelk op en dat belandde in deze simpele curry. In plaats van mais zou je ook prima bonen of kikkererwten kunnen gebruiken.
Ingrediënten
1 flinke struik paksoi, 1 ui, 1 teen knoflook, ¾ el geraspte gember, 1 tl kurkuma, 1 tl korianderpoeder, ½ tl komijnpoeder, p&z, scheut olie, 1 blik kokosmelk (400 ml), 1 potje mais, 1 of 2 pakjes tamari-tofu, tamari
Bereiding
Snijd de tofu in blokjes en marineer ze 1 min. met een royale scheut tamari. Pel ui en knoflook en snipper beide. Rasp een stukje gember. Was de paksoi en snijd in repen. Verhit een royale scheut olie in de wok en bak eerst de tofu tot ze een beetje knapperig wordt. Schep uit de wok en houd even apart. Fruit ui en knoflook glazig en voeg dan de gember en kruiden toe. Voeg eerst het wit van de paksoi toe en roerbak tot het een beetje gaat slinken. Voeg dan het groen toe en voeg een paar min. later ook de kokosmelk toe. Laat de mais uitlekken en warm op het laatst mee. Proef voor p&z en serveer met de tofu en rijst of gierst.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »