Paksoi curry met mais en tofu

paksoi curry met mais en tofu

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bleekselderij ovenschotel met cheddar

Bleekselderij ovenschotel met cheddar

Mjammie, een heel romige kaassaus voor de bleekselderij! Geïnspireerd op de Franse keuken, maar met een Brits kaasje. lekker cultuurmixen!…

Bekijk het recept

Pastinaak uit de koekenpan

pastinaak gebakken met paprika, geserveerd met gierst en gehaktballetjes

Pastinaak is nog steeds een beetje een vreemde groente voor velen, maar vroeger werd hij veel gegeten, in tijden dat…

Bekijk het recept

In deze rare tijd slaat iedereen thuis aan het opruimen, ook hier. De voorraadkast was aan de beurt, ik duikelde mais en kokosmelk op en dat belandde in deze simpele curry. In plaats van mais zou je ook prima bonen of kikkererwten kunnen gebruiken.

Ingrediënten

1 flinke struik paksoi, 1 ui, 1 teen knoflook, ¾ el geraspte gember, 1 tl kurkuma, 1 tl korianderpoeder, ½ tl komijnpoeder, p&z, scheut olie, 1 blik kokosmelk (400 ml), 1 potje mais, 1 of 2 pakjes tamari-tofu, tamari

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Snijd de tofu in blokjes en marineer ze 1 min. met een royale scheut tamari. Pel ui en knoflook en snipper beide. Rasp een stukje gember. Was de paksoi en snijd in repen.  Verhit een royale scheut olie in de wok en bak eerst de tofu tot ze een beetje knapperig wordt. Schep uit de wok en houd even apart. Fruit ui en knoflook glazig en voeg dan de gember en kruiden toe. Voeg eerst het wit van de paksoi toe en roerbak tot het een beetje gaat slinken. Voeg dan het groen toe en voeg een paar min. later ook de kokosmelk toe. Laat de mais uitlekken en warm op het laatst mee. Proef voor p&z en serveer met de tofu en rijst of gierst.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Gegrilde koolrabi

Gegrilde koolrabi

Meer groente op de barbecue graag!

Bekijk het recept

Snijbonen met tomaat

En super combinatie!

Bekijk het recept