Paksoisalade

Paksoisalade

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Chioggia bieten met veldsla en vijg

een carpaccio van chioggiabiet met eldsla, geitenkaas, walnoot en vijgen

Onze dochter Meike houdt van koken en kreeg onlangs van haar oma een mandoline kado. Nee, niet zo één met…

Bekijk het recept

Pasta met pompoensaus

Op Rosa’s school hielp ik met het uithollen van pompoenen, de bovenbouwleerlingen maakten een Halloween-pompoen.

Bekijk het recept

Paksoi, mijn favoriet voor snelle maaltijden. Meestal belandt hij in de wok, maar eigenlijk is hij ook rauw heel lekker en dat gaat nóg sneller! Snijd hem tamelijk fijn, dat eet beter in een salade.

Ingrediënten

1 struik paksoi, 1 el gembersiroop, 2 el citroensap, 3 el olijfolie, 1 teen knoflook, 1 chilipeper, 1 el sojasaus, 2 el fijngeknipte verse koriander, en/of sesamzaadjes, p&z

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Paksoi stelen loshalen, goed afspoelen en in reepjes snijden. Roer in een kom een dressing van de gembersiroop, citroensap, olie en sojasaus. Pel de knoflook en pers boven de dressing uit. Maak op smaak met p&z. Was en snijd het pepertje door de helft en verwijder de zaadjes. Snijd vervolgens 1 helft heel klein. Meng de paksoi met de dressing en het pepertje. Rooster eventueel de sesamzaadjes eventjes in een droge koekenpan. Bestrooi met fijngehakte koriander en de sesamzaadjes.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK