Paksoisalade

Paksoisalade

geschreven door Kievit op 3 juli 2020

Paksoi, mijn favoriet voor snelle maaltijden. Meestal beland hij in de wok, maar eigenlijk is hij ook rauw heel lekker en dat gaat nóg sneller! Snijd hem tamelijk fijn, dat eet beter in een salade.

Ingrediënten

  • 1 struik paksoi
  • 1 el gembersiroop
  • 2 el citroensap
  • 3 el olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 chilipeper
  • 1 el sojasaus
  • 2 el fijngeknipte verse koriander
  • en/of sesamzaadjes
  • p&z
Ingrediënten op basis van 4 personen
+/- 10 min. totale bereidingstijd
Bereiden

Paksoi stelen loshalen, goed afspoelen en in reepjes snijden. Roer in een kom een dressing van de gembersiroop, citroensap, olie en sojasaus. Pel de knoflook en pers boven de dressing uit. Maak op smaak met p&z. Was en snijd het pepertje door de helft en verwijder de zaadjes. Snijd vervolgens 1 helft heel klein. Meng de paksoi met de dressing en het pepertje. Rooster eventueel de sesamzaadjes eventjes in een droge koekenpan. Bestrooi met fijngehakte koriander en de sesamzaadjes.

Laat hier je reactie achter


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!