Pasta romanesco – vegan – supersimpel

vegan pasta romanesco edelgistvlokken

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Venkelsalade met sinaasappel en olijven

Venkelsalade met sinaasappel en olijven

Een klassieker uit Sicilië, deze venkelsalade. Je kookt met wat er voor handen is, nou dat wordt dan venkel, sinaasappel…

Bekijk het recept

Maïsblini’s

blini met mais

Blini’s zijn een uit Oost-Europa afkomstig deeggerecht dat een kruising lijkt tussen een pannenkoek, poffertje en eierkoek. Hieronder een variant…

Bekijk het recept

Edelgistvlokken zijn een prima alternatief voor wie geen kaas wil of mag eten. Het geeft je pastagerecht net die lekkere toets. Dit gerecht is supersimpel. En natuurlijk kun je ook gewoon een stukje Parmezaan boven je bord raspen, ook lekker.

Ingrediënten

1 romanesco
350 g pasta
1 pakje soja kookroom
1 flinke ui
1 el kokosolie
peper en zout
4 el edelgistvlokken

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de romanesco in roosjes, schil de stronk en snijd deze in plakjes. Was ze en stoom of kook ze beetgaar. Snijd de ui in fijne blokjes en  fruit glazig in een lepel kokosolie. Voeg de sojaroom toe en de beetgare romanesco. Maak het eventueel nog een beetje fijner door even met de aardappelstamper te stampen! Breng op smaak met peper en zout. Giet de pasta af en serveer deze in een kom, met de saus met romanesco erop en strooi er de edelgistvlokken over.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK