Pastinaak taartje met rode ui en paprika

taartje van pastinaken met daarop rode ui en paprika

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Witlofsalade met walnoot en peer 

In Frankrijk wandelden we onlangs tussen de notenbomen en smikkelden we onderweg van vers gedopte walnoten.

Bekijk het recept

Koolraap brengt vitaliteit en -ook handig- een lampionnetje

koolraap

Een koolraap is een minder geliefde groente, sommige mensen kennen deze knoepert zelfs niet eens!

Bekijk het recept

Pastinaak, ui en paprika, ik combineerde ze al eerder, kijk maar hier. Met een beetje andere bereiding wordt het toch weer een ander gerecht! Vooral geschikt voor types die niet zo heel erg van pastinaak houden, want hij zit verstopt in het deeg.  Wij aten het meet stoofvlees en een groene salade, voor een nog gevuldere variant van dit recept voeg je aan het ui-paprika mengsel ook nog kleine blokjes  (van te voren gekookte) aardappels toe.

Ingrediënten

  • 400 g pastinaak,
  • 100 g amandelmeel
  • 1 tl koekkruiden
  • 1½ tl zout, peper
  • olijfolie
  • 3 rode uien
  • 1 rode paprika
  • beetje geitenkaas of blokjes feta

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Boen de pastinaak schoon, snijd kop en lelijke plekjes eraf en snijd in stukken. In de keukenmachine maal je de pastinaak samen met het amandelmeel, koekkruiden, zout en twee eieren tot een vochtig deeg. Vet een taartvorm in en verdeel het deeg over de bodem, maak opstaande randen. Bak in de hete oven 20-25 min. tot hij een beetje gaat kleuren. Intussen maak de ui en paprika schoon. Snijd de uien in boogjes en de paprika in reepjes of blokjes. Verhit een scheut olie in de koekenpan en bak de ui zacht. Voeg de paprika toe en bak nog even verder. Geef wat p&z. Verdeel de het ui-paprika mengsel over de taartbodem, strooi er wat geraspte kaas (of blokjes feta) over en laat nog even een beetje smelten in de oven.