Peterseliepesto

bloemkool, gierstsalade, geroosterde knolselderij en aubergine op een bord, samen met frisgroene peterseliepesto

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Maïsblini’s

blini met mais

Blini’s zijn een uit Oost-Europa afkomstig deeggerecht dat een kruising lijkt tussen een pannenkoek, poffertje en eierkoek. Hieronder een variant…

Bekijk het recept

Sperziebonen-salade

Sperziebonen-salade met tomaat, zwarte bonen, olijf en ui

Dit is een variatie op de klassieke salade Niçoise. Ook klassiekers zijn aan verandering onderhevig, want tijden veranderen, inzichten ook…

Bekijk het recept

‘Kan je ook pesto maken van peterselie, denk je?”, was de vraag van Sebastiaan. “Ja, vast wel’, zei ik tamelijk overtuigend, maar om eerlijk te zijn had ik het nog nooit gedaan! Afgelopen week kregen we vrienden te eten en ik maakte een grote berg geroosterde groenten, onder andere de bloemkool in zijn geheel volgens dit recept, gierstsalade met kikkererwten en dus een kommetje vol peterseliepesto. En alles ging schoon op!  Ik heb het nog niet getest, maar ik vermoed dat deze peso ook prima smaakt op een broodje, bij vis of pasta, gebakken aardappels, gegrilde tofuplakken of een stukje vlees. Dat ga ik dan binnenkort weer eens uittesten!

Ingrediënten

  • 1 flinke bos peterselie
  • 2 tenen knoflook
  • 50 g cashewnoten
  • ½ tl zout
  • 2 el edelgistvlokken
  • 150 ml goede olijfolie
  • 1 el citroensap
  • snufje peper
  • eventueel beetje water

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten voor: 8 personen

Bereiding

Was de peterselie en zwiep het water er uit, verwijder erg dikke stelen, dunne kunnen prima mee. Snij 1 of twee keer doormidden en stop in een blender. Pel de knoflooktenen en snijd in plakjes. Doe bij de peterselie, samen met de olie, zout, edelgistvlokken, noten en beetje citroensap. Draai tot een gladde pesto, voeg eventueel een beetje water toe als je hem wat dunner wilt.