Peterseliepesto

bloemkool, gierstsalade, geroosterde knolselderij en aubergine op een bord, samen met frisgroene peterseliepesto

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Snijbiettaart

snijbiettaart

Alweer een snijbiettaart? Jazeker, deze is weer anders dan die van vorige week en het is nu eenmaal zulk lekker…

Bekijk het recept

Risotto met tuinbonen, basilicum en citroen

Risotto met tuinbonen, basilicum en citroen

En dat is dan week drie voor een recept met tuinbonen! Ze zijn er maar kort, dus ik leef me…

Bekijk het recept

‘Kan je ook pesto maken van peterselie, denk je?”, was de vraag van Sebastiaan. “Ja, vast wel’, zei ik tamelijk overtuigend, maar om eerlijk te zijn had ik het nog nooit gedaan! Afgelopen week kregen we vrienden te eten en ik maakte een grote berg geroosterde groenten, onder andere de bloemkool in zijn geheel volgens dit recept, gierstsalade met kikkererwten en dus een kommetje vol peterseliepesto. En alles ging schoon op!  Ik heb het nog niet getest, maar ik vermoed dat deze peso ook prima smaakt op een broodje, bij vis of pasta, gebakken aardappels, gegrilde tofuplakken of een stukje vlees. Dat ga ik dan binnenkort weer eens uittesten!

Ingrediënten

  • 1 flinke bos peterselie
  • 2 tenen knoflook
  • 50 g cashewnoten
  • ½ tl zout
  • 2 el edelgistvlokken
  • 150 ml goede olijfolie
  • 1 el citroensap
  • snufje peper
  • eventueel beetje water

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten voor: 8 personen

Bereiding

Was de peterselie en zwiep het water er uit, verwijder erg dikke stelen, dunne kunnen prima mee. Snij 1 of twee keer doormidden en stop in een blender. Pel de knoflooktenen en snijd in plakjes. Doe bij de peterselie, samen met de olie, zout, edelgistvlokken, noten en beetje citroensap. Draai tot een gladde pesto, voeg eventueel een beetje water toe als je hem wat dunner wilt.