Pompoensoep met gerookte tofu
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Onze dochter Meike houdt van koken en kreeg onlangs van haar oma een mandoline kado. Nee, niet zo één met…
Bekijk het receptOp Rosa’s school hielp ik met het uithollen van pompoenen, de bovenbouwleerlingen maakten een Halloween-pompoen.
Bekijk het receptIngrediënten
1 flinke pompoen
2 uien
paar stengels bleekselderij
1 teen knoflook
1 blok rooktofu
1 laurierblad
1 tl tijm
2 groentebouillonblokjes
tamari
miso
4 el sesamolie
Bereiding
Ui en knoflook pellen en fijn snipperen en zachtjes fruiten in 2 el olie. Bleekselderij wassen en in boogjes snijden en toevoegen. Pompoen wassen en de lelijke plekjes en onder- en
bovenkant bijsnijden. Halveren, pitjes er uit lepelen en in stukken hakken. Toevoegen aan de pan. Voldoende water erbij tot de groente bijna onder staat. Voeg laurier, tijm en
bouillonblokjes toe en kook tot de groenten zacht zijn. Vis de laurier er uit en pureer de soep. Roer 1-2 el miso los met wat water en maak de soep op smaak met de miso.
Snijd de tofu in kleine blokjes en bak ze krokant in 2 el olie. Draai het vuur uit.
Serveer elke kom met een schepje tofu en een scheutjes tamari.
Voor een extra Japanse twist kun je er nog wat zeewiervlokken over strooien, Kievit heeft er verschillende.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 383
- Volgende »