Pompoensoep met gerookte tofu
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Die regenboogpeen vind ik geweldig, maar ook telkens weer een uitdaging. Want die paarse wortel kleurt alles mee, als je…
Bekijk het receptKnolselderij in augustus? Jazeker, ook als het geen snertweer is, is dit een heerlijke groente! In dit recept, dat eigenlijk…
Bekijk het receptIngrediënten
1 flinke pompoen
2 uien
paar stengels bleekselderij
1 teen knoflook
1 blok rooktofu
1 laurierblad
1 tl tijm
2 groentebouillonblokjes
tamari
miso
4 el sesamolie
Bereiding
Ui en knoflook pellen en fijn snipperen en zachtjes fruiten in 2 el olie. Bleekselderij wassen en in boogjes snijden en toevoegen. Pompoen wassen en de lelijke plekjes en onder- en
bovenkant bijsnijden. Halveren, pitjes er uit lepelen en in stukken hakken. Toevoegen aan de pan. Voldoende water erbij tot de groente bijna onder staat. Voeg laurier, tijm en
bouillonblokjes toe en kook tot de groenten zacht zijn. Vis de laurier er uit en pureer de soep. Roer 1-2 el miso los met wat water en maak de soep op smaak met de miso.
Snijd de tofu in kleine blokjes en bak ze krokant in 2 el olie. Draai het vuur uit.
Serveer elke kom met een schepje tofu en een scheutjes tamari.
Voor een extra Japanse twist kun je er nog wat zeewiervlokken over strooien, Kievit heeft er verschillende.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 383
- Volgende »