Pompoensoep met gerookte tofu

pompoensoep

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Couscousschotel met prei

Couscousschotel met prei

Met prei kan je heerlijk mixen. In soep of een wokschotel, een preitje brengt meer smaak. Ik vond prei lange…

Bekijk het recept

Andijvie salade met appel en sinaasappel

andijviesalade

Ingrediënten voor de salade: 1 krop andijvie, 1 appel, 1 sinaasappel, 50 g pecannoten, geraspte pecorino (naar smaak), voor de dressing:, 2 el (Griekse) yoghurt, 2…

Bekijk het recept

Ingrediënten

1 flinke pompoen
2 uien
paar stengels bleekselderij
1 teen knoflook
1 blok rooktofu
1 laurierblad
1 tl tijm
2 groentebouillonblokjes
tamari
miso
4 el sesamolie

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding

Ui en knoflook pellen en fijn snipperen en zachtjes fruiten in 2 el olie. Bleekselderij wassen en in boogjes snijden en toevoegen. Pompoen wassen en de lelijke plekjes en onder- en
bovenkant bijsnijden. Halveren, pitjes er uit lepelen en in stukken hakken. Toevoegen aan de pan. Voldoende water erbij tot de groente bijna onder staat. Voeg laurier, tijm en
bouillonblokjes toe en kook tot de groenten zacht zijn. Vis de laurier er uit en pureer de soep. Roer 1-2 el miso los met wat water en maak de soep op smaak met de miso.

Snijd de tofu in kleine blokjes en bak ze krokant in 2 el olie. Draai het vuur uit.

Serveer elke kom met een schepje tofu en een scheutjes tamari.

Voor een extra Japanse twist kun je er nog wat zeewiervlokken over strooien, Kievit heeft er verschillende.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Rode kool met couscous

Zacht, knapperig en kruidig in één gerecht

Bekijk het recept

Bataat uit de oven met avocadomayonaise

Zacht van smaak, lekker van kleur

Bekijk het recept