Pompoensoep met gerookte tofu

pompoensoep

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Sajoer van Chinese kool

Sajoer van Chinese kool

Een sajoer houdt het midden tussen soep en groentegerecht. Met wat meer vocht en minder rijst op je bord voelt…

Bekijk het recept

Pastinaak taartje met rode ui en paprika

Pastinaak, ui en paprika, ik combineerde ze al eerder, kijk maar hier. Met een beetje andere bereiding wordt het toch…

Bekijk het recept

Ingrediënten

1 flinke pompoen
2 uien
paar stengels bleekselderij
1 teen knoflook
1 blok rooktofu
1 laurierblad
1 tl tijm
2 groentebouillonblokjes
tamari
miso
4 el sesamolie

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding

Ui en knoflook pellen en fijn snipperen en zachtjes fruiten in 2 el olie. Bleekselderij wassen en in boogjes snijden en toevoegen. Pompoen wassen en de lelijke plekjes en onder- en
bovenkant bijsnijden. Halveren, pitjes er uit lepelen en in stukken hakken. Toevoegen aan de pan. Voldoende water erbij tot de groente bijna onder staat. Voeg laurier, tijm en
bouillonblokjes toe en kook tot de groenten zacht zijn. Vis de laurier er uit en pureer de soep. Roer 1-2 el miso los met wat water en maak de soep op smaak met de miso.

Snijd de tofu in kleine blokjes en bak ze krokant in 2 el olie. Draai het vuur uit.

Serveer elke kom met een schepje tofu en een scheutjes tamari.

Voor een extra Japanse twist kun je er nog wat zeewiervlokken over strooien, Kievit heeft er verschillende.