Pompoensoep met gerookte tofu

pompoensoep

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Gegrilde bloemkool met kappersaus

gegrilde bloemkool met tomaat en een saus van kappertjes

Een bloemkool gerecht dat zowel warm als koud lekker is, dat leek me wel passend voor deze tijd van het…

Bekijk het recept

Courgette, paprika, rucola en haloumi

Courgette, paprika, rucola en haloumi

Courgette en paprika, dat is altijd een heerlijk stel. Dit is een lekker makkelijk recept. De haloumi geeft een speciale…

Bekijk het recept

Ingrediënten

1 flinke pompoen
2 uien
paar stengels bleekselderij
1 teen knoflook
1 blok rooktofu
1 laurierblad
1 tl tijm
2 groentebouillonblokjes
tamari
miso
4 el sesamolie

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding

Ui en knoflook pellen en fijn snipperen en zachtjes fruiten in 2 el olie. Bleekselderij wassen en in boogjes snijden en toevoegen. Pompoen wassen en de lelijke plekjes en onder- en
bovenkant bijsnijden. Halveren, pitjes er uit lepelen en in stukken hakken. Toevoegen aan de pan. Voldoende water erbij tot de groente bijna onder staat. Voeg laurier, tijm en
bouillonblokjes toe en kook tot de groenten zacht zijn. Vis de laurier er uit en pureer de soep. Roer 1-2 el miso los met wat water en maak de soep op smaak met de miso.

Snijd de tofu in kleine blokjes en bak ze krokant in 2 el olie. Draai het vuur uit.

Serveer elke kom met een schepje tofu en een scheutjes tamari.

Voor een extra Japanse twist kun je er nog wat zeewiervlokken over strooien, Kievit heeft er verschillende.