Pompoensoep met shiitake en koriander

Print Friendly, PDF & Email

Pompoensoep met shiitake en koriander

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pompoensoep, ik ben er dol op. Het is zo makkelijk te maken, lekker kruidig met gember en komijn, of deze keer met tomaat en lekker wat bite  door de gebakken shiitakes. Natuurlijk kun je die shiitakes ook weglaten, als je ze niet in je pakket hebt of ze voor een ander gerecht wilt gebruiken. Even goede soep.
Tip: een rest van deze soep is de volgende dag ook lekker als saus op pasta of noedels, misschien aangevuld met wat gebakken tofu en knapperige taugé?

Ingrediënten

1 pompoen, 2 flinke uien, 1 teen knoflook, 1 blikje tomatenstukjes, 1 laurierblad, 1 tl chilipoeder; 1 tl gemalen komijn (djinten), ½ el gemalen koriander (ketoembar), 2 bouillonblokjes, 700 ml water, p&z, zakje shiitakes, 1 el sojasaus, olijfolie, handje verse koriander

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Boen de pompoen schoon en snijd lelijke plekjes van de schil.  Klief doormidden en schraap met een lepel de zaadjes er uit, snijd daarna in stukken. Pel en snipper de uien en knoflookteen. Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit ui en knoflook glazig. Voeg dan pompoen, chili-, komijn- en korianderpoeder toe en bak even mee. Druk de bouillonblokjes fijn op de bodem van de pan en voeg dan het blokje tomatenstukjes en 700 ml water toe. Doe het laurierblaadje erbij en laat in 20 min. gaar en zacht koken. Ondertussen was je de koriander en hakt dit fijn, doe in een kommetje. Veeg de shiitakes schoon en snijd ze in plakjes. Bak ze in wat olie in een koekenpan en doe er op het laatst een lepel sojasaus bij. Houd warm. Vis het laurierblaadje uit de soep en pureer de soep glad. Proef even voor p&z.  Serveer de soep met een lepel gebakken shiitakes en korianderblad.