Pompoenwedges

Pompoenwedges

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Raapstelensalade met avocado

raapstelensalade met avocado

Natuurlijk kun je raapstelen verwerken in een Hollandse stamppot, maar ook in een risotto of pastagerecht zijn raapstelen een smakelijke…

Bekijk het recept

Pompoenschotel met paddenstoel, ei en tijm

Pompoenschotel met paddenstoel, ei en tijm

Pompoen en tijm, dat is een bijna standaard setje. Een ander mediterraan kruid doet het trouwens ook goed met pompoen,…

Bekijk het recept

De oranje pompoen is makkelijk: alleen schoonwassen en lelijke plekjes eraf volstaat voor de meeste bereidingen. Deze pompoen is lekker kruidig door de venkel en koriander en smaakt bijvoorbeeld heel goed met rijst, gebakken bonen en een flinke groene salade.

Ingrediënten

1 oranje pompoen, olijfolie, 2 venkelzaadjes en/of 2 tl korianderzaadjes, eventueel 1 tl chilivlokken of poeder, p&z

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Was de pompoen, snijd steelaanzet, onderkant en eventuele lelijke plekjes eraf en klief dan doormidden. Snijd de helften in dunne parten en verwijden de zaden. Snijd in gelijkmatige stukjes.  Spreid ze uit op een grote bakplaat, zorg dat ze niet over elkaar liggen, want dan wordt het te vochtig. Sprenkel er olijfolie over en hussel even om. Kneus in een vijzel de venkel- en korianderzaadjes en strooi deze over de pompoen. Strooi er ook p&z over en als je wilt wat chili poeder. Schuif de bakplaat in de oven en bak 15 min. Keer dan de stukjes een keer en bak nog 15 min. tot de pompoen gaar is.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK