Pompoenwedges

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Oelala, die verveine uit onze kas, daar wilde ik mee experimenteren! Ik maakte al eens een heel lekkere pesto, maar…
Bekijk het receptBleekselderij is natuurlijk heerlijk in een klassieke Waldorf salade, maar ook een heel simpele salade als deze valt zeker in…
Bekijk het receptDe oranje pompoen is makkelijk: alleen schoonwassen en lelijke plekjes eraf volstaat voor de meeste bereidingen. Deze pompoen is lekker kruidig door de venkel en koriander en smaakt bijvoorbeeld heel goed met rijst, gebakken bonen en een flinke groene salade.
Ingrediënten
1 oranje pompoen, olijfolie, 2 venkelzaadjes en/of 2 tl korianderzaadjes, eventueel 1 tl chilivlokken of poeder, p&z
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Was de pompoen, snijd steelaanzet, onderkant en eventuele lelijke plekjes eraf en klief dan doormidden. Snijd de helften in dunne parten en verwijden de zaden. Snijd in gelijkmatige stukjes. Spreid ze uit op een grote bakplaat, zorg dat ze niet over elkaar liggen, want dan wordt het te vochtig. Sprenkel er olijfolie over en hussel even om. Kneus in een vijzel de venkel- en korianderzaadjes en strooi deze over de pompoen. Strooi er ook p&z over en als je wilt wat chili poeder. Schuif de bakplaat in de oven en bak 15 min. Keer dan de stukjes een keer en bak nog 15 min. tot de pompoen gaar is.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 400
- Volgende »