Pompoenwedges

Pompoenwedges

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Preistamppot met gedroogde tomaatjes en mosterdjus

stamppot

Hoe laat je kinderen prei eten? Met een lekkere stamppot natuurlijk! Zeker als je er lekker gehakt door doet en…

Bekijk het recept

Gratin met pastinaak, mosterd en kaas

pastinaak uit de oven
Bekijk het recept

De oranje pompoen is makkelijk: alleen schoonwassen en lelijke plekjes eraf volstaat voor de meeste bereidingen. Deze pompoen is lekker kruidig door de venkel en koriander en smaakt bijvoorbeeld heel goed met rijst, gebakken bonen en een flinke groene salade.

Ingrediënten

1 oranje pompoen, olijfolie, 2 venkelzaadjes en/of 2 tl korianderzaadjes, eventueel 1 tl chilivlokken of poeder, p&z

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Was de pompoen, snijd steelaanzet, onderkant en eventuele lelijke plekjes eraf en klief dan doormidden. Snijd de helften in dunne parten en verwijden de zaden. Snijd in gelijkmatige stukjes.  Spreid ze uit op een grote bakplaat, zorg dat ze niet over elkaar liggen, want dan wordt het te vochtig. Sprenkel er olijfolie over en hussel even om. Kneus in een vijzel de venkel- en korianderzaadjes en strooi deze over de pompoen. Strooi er ook p&z over en als je wilt wat chili poeder. Schuif de bakplaat in de oven en bak 15 min. Keer dan de stukjes een keer en bak nog 15 min. tot de pompoen gaar is.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK