Prei met kikkererwten en citroen

prei in de pan met kikkererwten

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bleekselderijsalade met komkommer en appel

Bleekselderijsalade met komkommer en appel

Bleekselderij is natuurlijk heerlijk in een klassieke Waldorf salade, maar ook een heel simpele salade als deze valt zeker in…

Bekijk het recept

Palmkoolsalade

salade met palmkool, wortel, appel en pitjes

Een jaar geleden probeerden we het voor het eerst, palmkool in de zomer. Way back in America is cavolo nero, zoals palmkool…

Bekijk het recept

O, daar had ik nou zin in, prei! Meestal belandt prei in een soep of gemixte groenteschotel, maar op zichzelf is het ook een heerlijke groente. Deze versie is heel eenvoudig, maar heel erg smakelijk in al zijn eenvoud! Lekker met rijst of aardappelpuree!

Ingrediënten

700 g prei, 1 teen knoflook, 1 takje verse rozemarijn (of 1 tl gedroogde naaldjes), ½ citroen, 1 blik kikkererwten, 3 el olijfolie, p&z

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Snijd lelijk blad van de bovenkant van de prei, steek een mes net boven het kontje en snijd de prei in twee delen. Was deze waaier onder de kraan en snijd dan de prei in stukjes, het kontje gooi je weg. Pel de knoflook en hak fijn. Was het takje rozemarijn, ris de naaldjes van het takje en hak grof.  Verwarm een scheut olie  in een pan met een dikke bodem en bak de rozemarijn en knoflook tot de knoflook nét aan gaat kleuren. Doe eerst het groen van de prei erbij en bak dit al omscheppend tot alles glanst en de prei heldergroen wordt. Voeg dan het wit er bij en bak al omscheppend net zolang tot je de prei gaar genoeg vindt. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en bak ze de laatste minuten mee met de prei. Maak op smaak met peper en wat rasp en sap van een citroen.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK