Prei-omelet met gebakken krieltjes

preiomelet

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bloemkoolcouscous met linzen

Bloemkoolcouscous met linzen

Al eerder gaf ik een soortgelijk recept, maar deze week vond ik het echt weer tijd voor bloemkoolcouscous en maakte…

Bekijk het recept

Venkelsalade met sinaasappel en olijven

Venkelsalade met sinaasappel en olijven

Een klassieker uit Sicilië, deze venkelsalade. Je kookt met wat er voor handen is, nou dat wordt dan venkel, sinaasappel…

Bekijk het recept

Ingrediënten

800 g prei
750 g krieltjes, 8 min. voorgekookt
5 el olijfolie
6 eieren
100 ml melk
150 g oude kaas, geraspt
p&z

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding

Maak de prei schoon; snijd bovenkant bij en verwijder eventueel lelijk blad. Snijd de prei net boven de wortelvoet van onder naar boven in de lengte doormidden en was de prei helften onder de kraan. Schud het water eruit en snijd de prei in halve ringetjes. Op het laatst snijd je de wortelvoet af, die gooi je weg.

In kom eieren loskloppen met melk en peper en zout naar smaak. Helft van geraspte kaas erdoor roeren.

In grote koekenpan 2 el olie verhitten en prei al omscheppend in 2-3 min. beetgaar bakken. Eimengsel erbij schenken. Rest van kaas erover strooien en deksel op pan leggen. Omelet op heel laag vuur, eventueel op vlamverdeler, in 10-15 min. laten stollen.

In ruime pan op matig vuur krieltjes in 3 el olie afgedekt in 10 min. bakken, regelmatig omschudden. Daarna neem je het deksel van pan en bak je ze al omscheppend in 3-5 min. goudbruin.

Omelet in 8 punten snijden. Op elk bord 2 punten omelet leggen en de krieltjes er naast scheppen.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK