Prei-omelet met gebakken krieltjes

preiomelet

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bleekselderij ovenschotel met cheddar

Bleekselderij ovenschotel met cheddar

Mjammie, een heel romige kaassaus voor de bleekselderij! Geïnspireerd op de Franse keuken, maar met een Brits kaasje. lekker cultuurmixen!…

Bekijk het recept

Pastinaak uit de koekenpan

pastinaak gebakken met paprika, geserveerd met gierst en gehaktballetjes

Pastinaak is nog steeds een beetje een vreemde groente voor velen, maar vroeger werd hij veel gegeten, in tijden dat…

Bekijk het recept

Ingrediënten

800 g prei
750 g krieltjes, 8 min. voorgekookt
5 el olijfolie
6 eieren
100 ml melk
150 g oude kaas, geraspt
p&z

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding

Maak de prei schoon; snijd bovenkant bij en verwijder eventueel lelijk blad. Snijd de prei net boven de wortelvoet van onder naar boven in de lengte doormidden en was de prei helften onder de kraan. Schud het water eruit en snijd de prei in halve ringetjes. Op het laatst snijd je de wortelvoet af, die gooi je weg.

In kom eieren loskloppen met melk en peper en zout naar smaak. Helft van geraspte kaas erdoor roeren.

In grote koekenpan 2 el olie verhitten en prei al omscheppend in 2-3 min. beetgaar bakken. Eimengsel erbij schenken. Rest van kaas erover strooien en deksel op pan leggen. Omelet op heel laag vuur, eventueel op vlamverdeler, in 10-15 min. laten stollen.

In ruime pan op matig vuur krieltjes in 3 el olie afgedekt in 10 min. bakken, regelmatig omschudden. Daarna neem je het deksel van pan en bak je ze al omscheppend in 3-5 min. goudbruin.

Omelet in 8 punten snijden. Op elk bord 2 punten omelet leggen en de krieltjes er naast scheppen.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK