Prei soep met tomaat en bonen

prei-tomatensoep met bonen en geraspte kaas

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bleekselderij ovenschotel met cheddar

Bleekselderij ovenschotel met cheddar

Mjammie, een heel romige kaassaus voor de bleekselderij! Geïnspireerd op de Franse keuken, maar met een Brits kaasje. lekker cultuurmixen!…

Bekijk het recept

Pastinaak uit de koekenpan

pastinaak gebakken met paprika, geserveerd met gierst en gehaktballetjes

Pastinaak is nog steeds een beetje een vreemde groente voor velen, maar vroeger werd hij veel gegeten, in tijden dat…

Bekijk het recept

Elke week een nieuw soepje, want soep is zo lekker en makkelijk te maken! Als je een soep serveert bij je lunch heb je zó die extra portie groente op! En dan eet je er gerust een lekker vers gebakken broodje bij natuurlijk.

Ingrediënten

700 g prei, 2 flinke uien, olijfolie, 1 fles passata of 2 blikjes gehakte tomatenstukjes, 1 à 2 bouillonblokjes, 1 volle tl oregano, p&z, 600 ml water, 2 blikken witte bonen/canellibonen, handje peterselie, geraspte kaas (bv Parmezaan of Pecorino), desgewenst nog wat (plantaardige) room

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwijder lelijke uiteinden van de prei en snijd hem overdwars doormidden. Was de preien en snijd ze daarna in stukjes. Pel de uien en snipper ze. Verwarm een schut olijfolie in een ruime pan en fruit hierin de uien glazig. Strooi er een beetje zout op en voeg ook de prei toe. Bak tot ze wat zachter zijn geworden en voeg dan de oregano en tomaat toe en zoveel water tot je de dikte goed vind. Breng aan de kook en kook ongeveer 10 min. Voeg de laatste 3 min. de uitgelekte bonen toe. Was de peterselie en hak fijn, rasp ook vast wat kaas. Als je wilt kun je de soep pureren, ik deed dat een beetje, het maakt de soep net wat meer gebonden, maar hij houdt ook wat bite. Serveer de soep met op het bord wat kaas en peterselie en eventueel wat room. Wat extra olijfolie kan trouwens ook.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK