Raapstelen salade met appel en ei

Raapstelen salade met appel en ei

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Knolselderijsoep met tijm en paddenstoelen

Wat is het toch jammer dat die goede wintergroenten vaak hun uiterlijk niet mee hebben…

Bekijk het recept

Pasta met bleekselderij en tijm

Pasta met bleekselderij en tijm

Een snelle maaltijd met pasta en bleekselderij, lekker en makkelijk!

Bekijk het recept

Appeltje, eitje, deze salade met frisse raapstelen. Zo klaar en iedereen smult ervan. Raapstelen zijn eigenlijk beginnende blaadjes van raapjes of soms ook van Chinese kool, maar dat kan je zo niet zien! Raapstelen zijn in het voorjaar één van de eerste blaadjes die we kunnen eten, in onze nieuwe kas groeiden ze prachtig! Ze zijn lekker in een stamppot, maar ook als salade dus heel smakelijk.  Natuurlijk kan je raapsteel ook koken of stoven, maar dat is een beetje jammer van dat mooie groen, het slinkt namelijk heel erg. Eet ze wel snel, ze zijn niet zo goed bewaarbaar!

 

 

Ingrediënten

2 bosjes raapstelen, 2 kleine appels, 4 eieren, voor de dressing:, 2 forse el mayonaise, 2 el azijn, 2 el olijfolie, 2-3 el water, 1 tl mosterd, p&z

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Kook de eieren hard. Was ondertussen de raapstelen, zwiep het water eruit en snijd ze in stukjes. Meng de dressing in een slakom. Laat de eieren schrikken, pel ze en snijd ze in plakjes. Meng de raapsteel met de dressing. Was de appels, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd – met schil! – in kleine stukjes. Voeg ze toe aan de salade samen met de eierplakjes en hussel door elkaar.