Radijs met boter en zout

radijsjes met zout en boter

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bietensoep

Bietensoep met appel, karwij en zure room
Bekijk het recept

Stoofpeercrumble met noten en chocola

Stoffperencrumble met noten en chocola

Zacht smakende stoofperen 700 g stoofpeertjes, ½ liter water, 75 g suiker, 1 kaneelstokje, 1 vanillestokje (of zakje vanillesuiker), 1…

Bekijk het recept

Van Manou leerde ik hoe de Fransen graag radijsjes eten: met boter en zout. Dit is natuurlijk eigenlijk geen echt recept, want meer dan dit is het ook niet: boter en zout. Toch wil ik het jullie niet onthouden, want ohlala, dat is echt lekker! In een mum van tijd was er een heel bordje radijsjes opgeknaagd! Radijsjes zijn verder ook heerlijk om je salade mee op te fleuren of je boterham met kaas en natuurlijk kun je ook een stokbroodje nemen!

Ingrediënten

  • roomboter
  • zeezoutvlokken of Himalaya zout

Bereidingstijd: 5 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Was de radijsjes, laat het groen er eventueel aan, haal eventueel het staartje onderaan er vast af. Smeer op elke radijs een beetje boter en dip ze voorzichtig in een beetje zout, het liefst zeezoutvlokken of dat lekkere Himalaya zout.