Radijs met boter en zout

radijs met boter en zout

geschreven door Kievit op 11 mei 2019

Van Manou leerde ik hoe de Fransen graag radijsjes eten: met boter en zout. Dit is natuurlijk eigenlijk geen echt recept, want meer dan dit is het ook niet: boter en zout. Toch wil ik het jullie niet onthouden, want ohlala, dat is echt lekker! In een mum van tijd was er een heel bordje radijsjes opgeknaagd! En het heeft er ook mee te maken dat we zo blij worden, van die leuke radijsjes uit eigen tuin, natuurlijk. Radijsjes zijn verder ook heerlijk om je salade mee op te fleuren of je boterham met kaas, en natuurlijk kun je ook een stokbroodje nemen!

Ingrediënten

  • roomboter
  • zeezoutvlokken of Himalaya zout
Ingrediënten op basis van 4 personen
+/- 5 min. totale bereidingstijd
Bereiden

Was de radijsjes, laat het groen er eventueel aan, haal eventueel het staartje onderaan er vast af. Smeer op elke radijs een beetje boter en dip ze voorzichtig in een beetje zout, het liefst zeezoutvlokken of dat lekkere Himalaya zout. Ook lekker in plakjes op een stokbroodje, met dik boter en een snufje zout, natuurlijk!

Laat hier je reactie achter


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!