Radijsbladsoep

sope van radijsblad, gegarneerd met plakjes chinese radijs. mooi groen met roze

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bleekselderij-quinoa risotto met tomaat

Risotto van quinoa met bleekselderij en tomaat

Vroeger was quinoa hier in huis niet zo geliefd, maar sinds Meike het elders heeft gegeten, weten we hoe we…

Bekijk het recept

Pastinaak puree met tijm

Pastinaak puree met tijm en rode uienjus

Pastinaak en aardappels zijn heerlijk als je ze samen roostert in de oven, maar deze keer maakte ik een zachte…

Bekijk het recept

Die mooie Chinese radijzen hebben heel veel blad, dat je prima kan verwerken in een gerecht. Stoof het als groente, doe het door een stamppotje of maak deze knalgroene soep, hij is echt heel lekker!

Ingrediënten

  • 1 portie groen van de radijs
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 aardappels
  • scheut olijfolie
  • 1 bouillontablet (kip of groente)
  • 8 dl water
  • ½ el kerriepoeder
  • p&z
  • eventueel scheutje geroosterde sesamolie

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Pel ui en knoflook en snipper beide fijn. Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Verwarm een scheutje olie in een ruime pan en fruit ui en knoflook glazig. Voeg de aardappelblokjes en kerrie toe en bak 5 min. mee. Duw het bouillonblokje stuk op de bodem van de pan en voeg het water toe. Breng alles aan de kook en laat met een deksel op de pan gaar koken, ongeveer 10 min. Was het radijsblad zorgvuldig en snijd in reepjes. Voeg het toe aan de soep en kook 5 min. mee. Pureer de soep zo glad als je kan met een blender of staafmixer, een roerzeef kan ook. Breng op smaak met een klein beetje sesamolie, p&z en garneer eventueel met een paar radijsplakjes. Serveer meteen, met desembrood met boter.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bieten-kikkererwtenburgers

Bak je eigen vegaburger!

Bekijk het recept

Aubergine-courgettestoofpotje –

Lekker makkelijk met kikkererwten uit blik

Bekijk het recept