Pastinaak puree met tijm

Pastinaak puree met tijm en rode uienjus

geschreven door Kievit op 13 maart 2021

Pastinaak en aardappels zijn heerlijk als je ze samen roostert in de oven, maar deze keer maakte ik een zachte puree. Heerlijk met gebakken witlof (met een snufje salie) en bijvoorbeeld een stukje wild of gebakken witvis, maar ook lekker met gebakken rooktofu.  Ik maakte er een jus bij van gebakken rode ui en balsamicoazijn, een lekkere aanvulling op de zoete tonen van de pastinaak.

Ingrediënten

  • 700 g pastinaak
  • 700 g aardappels
  • 1 teen knoflook
  • paar takjes tijm
  • scheut melk
  • klont boter
  • p&z
Ingrediënten op basis van 4 personen
+/- 30 min. totale bereidingstijd
Bereiden

Schil aardappels en pastinaken en snijd beide in stukken. Zet op met water en kook in 20 min. zacht. Pel een teen knoflook en snijd in plakjes. Ris de blaadjes van een paar takjes tijm. Voeg beide de laatste 5 min. toe aan de pan. Giet de groenten af en maak stamp met een klont boter en een scheut hete melk tot een smeuïge puree. Maak op smaak met p&z.

Laat hier je reactie achter


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!