Radijssalade met sesamzaad
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Gember is prachtig. In elk zichzelf respecterende horecagelegenheid kun je tegenwoordig gemberthee krijgen en dat is in deze tijd van…
Bekijk het receptBij boerenkool denk je meestal aan stamppot, natuurlijk, hartstikke lekker, maar wist je dat je het ook prachtig kan stoven?
Bekijk het receptEen verrassende salade van die leuke witte radijzen, die ook wel ijspegels worden genoemd. De gember gaat er wonderwel goed bij!
Ingrediënten
1 bosje witte radijzen (ijspegels), 2-3 bosuien, 1 el sesamzaad, 2 cm verse gember, 2 el sesamolie (of 1 tl geroosterde sesamolie en 1 ½ el andere olie), 1 el rijstazijn, 1 tl kristalsuiker, ½ tl witte peper, ½ tl zout
Bereiding
Maak eerst de dressing: schil de gember en rasp fijn. Meng in een kom met de olie, azijn, suiker en p&z. Maak de radijzen en bosuien schoon en snijd in dunne ringetjes en dunne plakjes. Rooster het sesamzaad in een droog koekenpannetje en laat daarna afkoelen op een bordje. Meng de radijs en bosui door de dressing, strooi het sesamzaad erover en serveer. *Natuurlijk kun je er ook nog een bedje van slablaadjes onder doen, als je de salade wilt uitbreiden!
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »