Radijssalade met sesamzaad

salade van witte radijzen met bosui en sesamzaad

geschreven door Kievit op 18 mei 2019

Een verrassende salade van die leuke witte radijzen, die ook wel ijspegels worden genoemd. De gember gaat er wonderwel goed bij!

Ingrediënten

  • 1 bosje witte radijzen (ijspegels)
  • 2-3 bosuien
  • 1 el  sesamzaad
  • 2 cm verse gember
  • 2 el sesamolie (of 1 tl geroosterde sesamolie en 1 ½ el andere olie)
  • 1 el rijstazijn
  • 1 tl kristalsuiker
  • ½ tl witte peper
  • ½ tl zout
Ingrediënten op basis van 4 personen
+/- 10 min. totale bereidingstijd
Bereiden

Maak eerst de dressing: schil de gember en rasp fijn. Meng in een kom met de olie, azijn, suiker en p&z. Maak de radijzen en bosuien schoon en snijd in dunne ringetjes en dunne plakjes. Rooster  het sesamzaad in een droog koekenpannetje en laat daarna afkoelen op een bordje. Meng de radijs en bosui door de dressing, strooi het sesamzaad erover en serveer. *Natuurlijk kun je er ook nog een bedje van slablaadjes onder doen, als je de salade wilt uitbreiden!

Laat hier je reactie achter


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!