Rode kool met yogi thee

4723 rode kool

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Venkelloofpesto

pesto van venkelloof

Ja hoor, dat loof is ook eetbaar!

Bekijk het recept

Toscaanse tuinbonen

Toscaanse tuinbonen

Heel lekker met tomaat en kruiden!

Bekijk het recept

Wat zal ik eens maken met rode kool? ‘Iets Aziatisch’, was het idee van Meike. Mooi, dat zet me op een spoor waar ik iets mee kan deze week. Vervolgens kwam de man des huizes met een pakje yogi-thee binnen, want die zijn deze week nieuw in het assortiment. Mijn creatieve brein telde het één en ander bij elkaar en zie daar: een wokgerecht met yogi-thee was geboren. Aangezien die yogi thee (ik koos de classic variant) bestaat uit kruiden die sommigen mensen ook gewoon los in hun kruidenrekje hebben staan: kardemom, kaneel, kruidnagel, gember en zwarte peper- kun je die natuurlijk ook gebruiken. Lekker met rijst of noodles en eventueel wat zoete chilisaus.

Ingrediënten

  • ½ rode kool
  • 1 grote ui of paar sjalotten
  • 1 paprika
  • 1 teen knoflook
  • 1 stukje gember
  • 1 zakje yogi thee (ik naam de classic)*
  • royaal olie om te bakken (kokosvet of milde olijfolie)
  • 2-3 el tamari
  • 4 eieren
  • 2 el sesamzaad
  • 2 handjes cashewnoten
  • *Heb je geen yogi thee? Neem een beetje kaneel, kruidnagel, zwarte peper en kardemom naar eigen inzicht.

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Was de paprika, snijd doormidden en verwijder de zaadjes en snijd vervolgens in reepjes. Pel ui en knoflook en schil het stukje gember. Snipper de ui en hak de knoflook en gember zo fijn als je kunt. Pel lelijk blad van de kool, halveer hem en snij uit één helft de kern. Daarna snijd je de kool nog een keer doormidden of in 4 stukken en vervolgens in smalle reepjes. Verwarm een beetje olie in een wok of pan met dikke bodem en bak de paprikareepjes tot ze net een beetje zacht worden. Zet een koekenpan op met een scheutje olie en kluts in een kom 4 eieren, 2 lepel sesamzaad en een lepel tamari los. Bak hiervan 1 dikke of twee dunnere omeletten. Schep de paprika uit de wok en houd even apart op een bord. Doe weer wat olie in de wok en fruit de ui glazig. Voeg de knoflook en gember toe en knip het zakje thee open en strooi dit over de uien. Schep af en toe om en laat op laag vuur zacht bakken. Voeg daarna ook de rode kool toe en 1 of 2 lepels tamari. Als het aanbakt, voeg je nog een beetje olie toe. Roerbak tot je het zacht genoeg vindt. In de omelet pan rooster je nog even de cashewnoten tot ze een beetje kleuren. Rol de omelet(ten) op en snijd ze dan in plakjes. Warm de paprika nog even mee met de kool en proef of je het goed van smaak vindt. Serveer de kool met rijst of noodles en verdeel er de omeletreepjes en cashewnoten over.

 

 

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK