Rode kool salade met radijs en olijven

salade van rode kool, radijs en kalamata olijven

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Paksoisoep met tofu en miso

Paksoisoep met tofu en miso

Paksoi is snel-klaar groente!

Bekijk het recept

Prei met verveinesaus en bonenpuree

Verveinethee is lekker, maar met prei smaakt hij ook!

Bekijk het recept

Een lekker knapperige salade in het rood, dat leek me nou wel wat. Met de radijzen en een potje kalamata olijven blijven we in het juiste palet. Hou je meer van iets zoetigs, dan zouden granaatappelpitjes vast ook lekker smaken, bedenk ik nu. Deze salade smaakt lekker bij zoiets als een broodje falafel, maar ook bij gebakken aardappels of een rijst gerecht. Een restje meng je de dag erna door wat fijngesneden groen (sla , spinazie, postelein) en dan heb je opeens een heel andere salade!

Ingrediënten

  • 1 kleine rode kool
  • 1 bosje radijs
  • 1 kleine rode ui
  • handvol peterselie
  • 1 potje kalamata olijven
  • 2 el citroensap
  • 3 el goede olijfolie
  • p&z

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Pel de ui, halveer en snijd in dunne halve ringen. Doe ze in een kommetje en sprenkel er wat citroensap over, zodat de smaak wat zachter wordt. Snijd het loof van de radijsjes en was ze. Verwijder lelijk blad van de rode kool, halveer hem en snijd de kern er uit. Snijd met een goed mes of een mandoline in heel dunne reepjes, misschien heb je niet alle kool nodig. Doe de kool in een saladekom en strooi er wat zout over. Kneed met je handen de kool (als je morgen netjes moet zijn: doe even handschoenen aan), zodat het een beetje kneust. Hak de peterselie fijn, snijd de radijs in plakjes en laat de olijven uitlekken. Voeg ze toe aan de kool, evenals de uien en citroensap. Sprenkel de olie over de salade en geef wat peper. Meng alles goed door elkaar en proef.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK