Rode kool soep

Rodekoolsoep met appeltjes en pompoenpitjes

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pompoensoep

Echte herfst-soep!

Bekijk het recept

Boerenkoolstamp met satésaus

Geef een exotische draai aan de Hollandse keuken!

Bekijk het recept

Deze soep zou het goed doen op een heksenfeestje of een Harry Potter avond, met zijn rare paarse kleur. Misschien ga ik hem wel serveren als Halloween-avond soepje. Met een goed verhaal erbij krijg je misschien je kind wél aan de rode kool, als zij of hij daar normaal niet zo dol op is!  Ik maakte de soep niet met deze gedachte, mijn kinderen eten graag rode kool, ik wilde gewoon weer eens wat anders met de rode kool en bovendien ben ik dol op soep.  Hoe dan ook, ik hoop dat je er van gaat genieten!

Ingrediënten

1 kleine rode kool (ongeveer 800 g),  2 uien, 1-2 cm verse gember, 2 groentebouillonblokjes,  2 tl komijnpoeder, 1 snufje kruidnagel, 2 el olijfolie, 1 potje tomatenpuree, 2 el crème fraîche, peper, Ter garnering:, 1-2 appels, lepeltje boter, 1 tl suiker, 2-3 el pompoen- of andere pitjes

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Pel en snipper de ui. Schil de gember en rasp het vruchtvlees of hak het zo fijn als je kunt. Halveer de rode kool, snijd de kern er uit en snijd in kleine stukjes. Je hebt misschien niet de hele kool nodig, ongeveer 800 g is voldoende. Verwarm een scheutje olie in een soeppan en fruit de uien glazig. Voeg de gember toe en druk de bouillonblokjes stuk op de bodem van de pan. Voeg de rode kool toe, de tomatenpuree en 1 liter water. Voeg ook de komijn en kruidnagel toe en breng aan de kook. Kook in 15-20 min. zacht en gaar. Rooster intussen in een droge koekenpan de pompoenpitjes tot ze gaan knapperen en laat ze dan afkoelen op een bordje. Snijd het klokhuis uit de appel en snijd in stukjes. Pureer met een goede staafmixer of in een blender tot een gladde soep. Proef voor peper, misschien een beetje gember nog. Serveer de soep met een schepje appeltjes, wat pitjes en crème fraiche  erover.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK