Rode kool soep

Rodekoolsoep met appeltjes en pompoenpitjes

geschreven door Kievit op 16 november 2019

Deze soep zou het goed doen op een heksenfeestje of een Harry Potter avond, met zijn rare paarse kleur.  Misschien dat met een goed verhaal erbij je opeens je kind aan de rode kool krijgt, als zij of hij daar normaal niet zo dol op is?  Ik maakte de soep niet met deze gedachte, mijn kinderen eten graag rode kool, ik wilde gewoon weer eens wat anders met de rode kool en bovendien ben ik dol op soep.  Hoe dan ook, ik hoop dat je er van gaat genieten!

Ingrediënten

  • 1 kleine rode kool (ongeveer 800 g)
  •  2 uien
  • 1-2 cm verse gember
  • 2 groentebouillonblokjes
  •  2 tl komijnpoeder
  • 1 snufje kruidnagel
  • 2 el olijfolie
  • 1 potje tomatenpuree
  • 2 el crème fraîche
  • peper
  • Ter garnering:
  • 1-2 appels
  • lepeltje boter
  • 1 tl suiker
  • 2-3 el pompoenpitjes
Ingrediënten op basis van 4 personen
+/- 30 min. totale bereidingstijd
Bereiden

Pel en snipper de ui. Schil de gember en rasp het vruchtvlees of hak het zo fijn als je kunt. Halveer de rode kool, snijd de kern er uit en snijd in kleine stukjes. Je hebt misschien niet de hele kool nodig, ongeveer 800 g is voldoende. Verwarm een scheutje olie in een soeppan en fruit de uien glazig. Voeg de gember toe en druk de bouillonblokjes stuk op de bodem van de pan. Voeg de rode kool toe, de tomatenpuree en 1 liter water. Voeg ook de komijn en kruidnagel toe en breng aan de kook. Kook in 15-20 min. zacht en gaar. Rooster intussen in een droge koekenpan de pompoenpitjes tot ze gaan knapperen en laat ze dan afkoelen op een bordje. Snijd het klokhuis uit de appel en snijd in stukjes. Pureer met een goede staafmixer of in een blender tot een gladde soep. Proef voor peper, misschien een beetje gember nog. Serveer de soep met een schepje appeltjes, wat pitjes en crème fraiche  erover.

Laat hier je reactie achter


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!