Rode spitskool salade

salade van rode spitskool met appel en groene kruiden

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bleekselderij ovenschotel met cheddar

Bleekselderij ovenschotel met cheddar

Mjammie, een heel romige kaassaus voor de bleekselderij! Geïnspireerd op de Franse keuken, maar met een Brits kaasje. lekker cultuurmixen!…

Bekijk het recept

Pastinaak uit de koekenpan

pastinaak gebakken met paprika, geserveerd met gierst en gehaktballetjes

Pastinaak is nog steeds een beetje een vreemde groente voor velen, maar vroeger werd hij veel gegeten, in tijden dat…

Bekijk het recept

De rode spitskool smaakt verrassend zacht. Heel geschikt voor een knapperige salade, wat mij betreft. Lekker met gebakken aardappels erbij! In plaats van appel smaken blauwe bessen ook erg goed in deze salade, probeer maar eens!

 

 

 

 

 

Ingrediënten

  • 1 paarse spitskool
  • 1 (rode) appel
  • 2 el pijnboompitjes
  • handje peterselie en/of basilicum
  • voor de dressing:
  • 1 volle tl mosterd
  • 2 el appelazijn
  • 3-4 el olijfolie
  • p&z
  • als je wilt ook nog 100 g verse geitenkaas of feta

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Roer in een ruime kom de azijn met mosterd door elkaar en voeg daar de olie en p&z aan toe. Spoel de kool even af, verwijder lelijk blad en halveer hem. Snijd de kern er uit en snijd in heel dunne reepjes. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in plakjes. Rooster de pijnboompitten in een droog koekenpannetje, let op dat ze niet verbranden. Laat afkoelen op een bordje. Was de peterselie en basilicum en hak de peterselie fijn, snijd de basilicum in reepjes. Verkruimel de kaas, als je die ook wilt toevoegen. Meng de kool met de dressing, meng er de appel, kruiden en eventueel de kaas door en bestrooi met de pitjes.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK