Romige wortels uit de oven
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Risotto kan je met bijna alle groenten maken, dus ook met gele bietjes!
Bekijk het receptWortels, altijd lekker natuurlijk, maar ook een beetje gewoon. Ik vind ze heel erg lekker met simpel een beetje boter, wat nootmuskaat en peterselie, maar ach, een mens wil ook wel eens een beetje variatie toch? En bovendien kregen we gasten, helemaal uit Frankrijk, dus ik wilde ook een beetje feestelijkheid. En die nieuwe ovenschaal had ik ook nog niet gebruikt… Kortom, ik had een doel. Nu nog een recept. Het oorspronkelijke recept is Amerikaans en heel gek, met een halve pot mayonaise, maar dat leek me toch echt niet lekker. Crème fraiche lijkt me een beter plan. Je ziet, er wordt heel wat gepuzzeld in mijn keuken! Het resultaat was naar tevredenheid, on a bien mangé. Dus nu mag ie op de site!
Ingrediënten
- 700 g wortels
- 1 bekertje crème fraiche
- 1 royale tl mosterd
- 1 kleine ui (bosui kan natuurlijk ook)
- 1 el mierikswortelsaus
- 50 g geraspte belegen kaas
- handje verkruimelde crackertjes
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de wortels schoon en snijd ze in stukjes. Kook ze met wat water in 7-9 zo gaar, dat je er net in kan prikken, maar niet te zacht. Giet de wortels af als ze gaar zijn en bewaar een beetje kookvocht. Pel het uitje en snipper heel fijn. Meng de ui in een kommetje met de crème fraiche, mosterd, mierikswortel en 4-6 el van het kookvocht van de wortels. Doe de wortels in een ovenschaal en giet het crème fraiche mengsel erover. Meng door elkaar en strooi er de geraspte kaas over en daarna een handvol verkruimelde crackertjes. (Ik gebruikte hier oudbakken crackertjes voor, maar paneermeel of broodkruim zou vast ook wel kunnen). Bak de schotel 30 min. in de oven, serveer warm of lauwwarm.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »