Rosa’s komkommersalade

komkommersalade met sesamzaadjes, ui en peper

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bleekselderijsalade met komkommer en appel

Bleekselderijsalade met komkommer en appel

Bleekselderij is natuurlijk heerlijk in een klassieke Waldorf salade, maar ook een heel simpele salade als deze valt zeker in…

Bekijk het recept

Risotto met tuinbonen, basilicum en citroen

Risotto met tuinbonen, basilicum en citroen

En dat is dan week drie voor een recept met tuinbonen! Ze zijn er maar kort, dus ik leef me…

Bekijk het recept

Mijn dochters houden gelukkig net als ik van koken en ze produceren allerlei lekkere dingen in de keuken. Vaak wordt er na schooltijd iets gesnackt en onze Rosa maakt bijvoorbeeld graag een knapperige komkommersalade. Ze eet dan met gemak een halve komkommer op, hierbij geef ik je het recept als bijgerecht voor het avondeten, want ook dan smaakt dit prima natuurlijk. Lekker bij rijstgerechten, maar ook bij gebakken aardappels en wat je daar verder bij zou willen eten, bijvoorbeeld tofu-saté of gebakken vis.

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 2 tenen knoflook
  • stukje rode peper
  • eventueel 1 kleine rode ui
  • 3 el tamari
  • 1 el rijst- of appelazijn
  • 1 el geroosterde sesamolie
  • 2 el sesamzaadjes

Bereidingstijd: 5 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Pel de ui en knoflook en pers de knoflook uit boven een kom. Snijd de ui in snippers of heel dunne reepjes en doe ook in de kom. Giet er een lepel azijn over en laat even staan terwijl je de komkommer snijdt. Snijd die in de lengte doormidden. Als je de salade nog even laat staan voordat je hem gaat eten, of hem extra knapperig wilt, verwijder je de binnenste zaden van de komkommer, dat gaat heel gemakkelijk met een lepel. Snijd vervolgens in niet te fijne, schuine stukjes. Hak een stukje peper fijn en voeg komkommer en peper toe aan de kom. Besprenkel met tamari en sesamolie en bestrooi met sesamzaadjes.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK