Rucola salade met witte bonen en tomaat

salade van rucola met tomaat en grote boterbonen

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Zelf kimchi maken

Kimchi gemaakt van rode spitskool

In huize Kievit heerst momenteel een interesse in exotische keukens. Er zijn allerlei vreemde ingrediënten uit Afrika en Azië die…

Bekijk het recept

Palmkoolrisotto met shiitake

risotto met palmkool en gebakken shiitake

Dit recept is gemaakt door onze Meike! De opdracht was: maak iets met palmkool en shiitake, de uitkomst was deze…

Bekijk het recept

Al eerder maakte ik een soortgelijke salade, deze is nog simpeler. Ik vind de grote boterbonen als salade-toevoeging heel verrassend! Lekker met vers brood erbij als lunch gerecht, of bijvoorbeeld met gebakken aardappels er bij.

Ingrediënten

  • 1 bosje of zakje rucola
  • 2-3 tomaten
  • 1 blik boterbonen (of andere bonen)
  • 1 tl oregano
  • 3 el olijfolie
  • 2 el witte wijnazijn of citroensap
  • p&z

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Spoel de bonen af in een vergiet en laat uitlekken. Meng in een kom de olie en azijn met wat p&z en de oregano. Meng de bonen erdoor. Was de rucola en dep voorzichtig droog met een schone theedoek. Hak het grof en leg op de bonen. Snijd de tomaten in blokjes of dunne partjes en doe ook in de kom. Hussel alles door elkaar en serveer meteen.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK