Salade beaujolaise

Andijviesalade met croutons, spekjes en ei

geschreven door Kievit op 29 januari 2021

Olala, even leek het of we in een  Frans restaurant waren beland, met deze mooie andijviesalade. Rosa serveerde ons deze heerlijk frisse salade en ze besteedt altijd graag veel aandacht aan mooie bordjes en kleedjes. En daar hebben we ruime keus in, want ja, er moet wel telkens weer een mooi plaatje voor jullie worden getoverd.  Dat doen we dus, met veel plezier, en daarna mogen we het lekker allemaal opeten en dat was ook geen straf!

Ingrediënten

  • 1 krop krulandijvie
  • 100 à 200 g biologische spekblokjes
  • 3 el rode wijnazijn
  • 1 tl mosterd
  • 8 el olijfolie
  • p&z
  • 4 eieren
  • paar sneetjes (oudbakken) witbrood
Ingrediënten op basis van 4 personen
+/- 20 min. totale bereidingstijd
Bereiden

Snijd de andijvie in dunne reepjes, was ze goed en slinger droog. Verdeel het over 4 borden. Bak de spekjes in de koekenpan in hun eigen vet enkele minuten op halfhoog vuur, laat ze niet te knapperig worden. Snijd de boterhammen in blokjes. Haal de spekjes uit de pan en bak in het achtergebleven vet de blokjes brood knapperig. Maak een vinaigrette door de azijn, olie, mosterd en een snufje zout samen glad te kloppen. Kook de eieren in 4 min. zacht, laat ze even schrikken, pel ze en houd ze warm. Sprenkel de vinaigrette over de andijvie, strooi de croutons en spekjes er over. Snijd de voorzichtig in de lengte doormidden en leg ze op de salade. Geef nog een draai en de pepermolen en serveer.

Laat hier je reactie achter


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!