Salade met daikon, citroengras en peer

Zal ik de daikon stoven met het citroengras en een Oosterse noodlesoep maken, of toch kiezen voor een salade?  Het leek me allebei lekker, maar ik koos toch voor salade, het is er nu nog een beetje weer voor…. Lekker als bijgerecht bij rijst en bijvoorbeeld gebakken vis, ook lekker met gebakken aardappels.

Ingrediënten

  • 1 stuk daikon (ongeveer 250 g)
  • 1 el citroensap
  • 1 stukje verse gember
  • 1 tl heel fijn gehakt citroengras (kies een mals stukje uit de onderkant)
  • 1 peer

Voor de dressing:

  • 2 el appelazijn
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl vissaus
  • 1 tl honing
  • snufje zout
  • eventueel 1 el gehakte verse koriander

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Schil de peer, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd in stukjes en doe in een kom, hussel even om met citroensap om verkleuren te voorkomen. Schil met een dunschiller de daikon, snijd in de lengte doormidden en dan vervolgens in plakken, die weer in de lengte doormidden en dan in kleine blokjes of reepjes. (Een goed koksmes is hierbij heel fijn!). Doe bij de peer in de kom. Meng in een klein kommetje de azijn, honing, zout en olie tot een dressing. Rasp ongeveer 1 el gember en hak het stukje citroengras zo fijn als je kunt. Meng dit samen door de dressing en meng vervolgens de dressing met de daikon en peer. Hak wat koriander fijn, strooi over de salade en serveer.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pompoensoep

Echte herfst-soep!

Bekijk het recept

Boerenkoolstamp met satésaus

Geef een exotische draai aan de Hollandse keuken!

Bekijk het recept