Salade met wortel en rabarber

Salade met wortel en rabarber

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bloemkool soep met gepofte knoflook en citroen

Bloemkool, geroosterd in de oven, krijgt een heel lekkere, bijna nootachtige smaak.

Bekijk het recept

Rode kool met gember

Weer nét even een tikkie anders, geen kruidnagel maar gember in de rodekool!

Bekijk het recept

In Polen maken ze een salade met rauwe rabarber, dat wilde ik ook wel eens proberen! De meningen aan tafel waren verdeeld, ik vond het lekker fris. Lekker met iets vettigs, denk ik. En dat ontbrak er bij ons aan tafel aan. Vette makreel, karbonades… of misschien zelfs wel falafel uit de frituur, dat zou goed smaken, denk ik. Hoe dan ook, in deze avontuurlijk rabarber week geef ik het recept toch! Als je van rauwe zuurkoolsalade houdt, dan lust je deze salade waarschijnlijk ook.

Ingrediënten

3 flinke wortels, 1-2 stelen rabarber, 1 bekertje zure room, handje peterselie, beetje bieslook, 1 tl suiker, ½ tl zout

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Was de rabarber en snijd in heel kleine stukjes. Ik probeerde de rasp, maar dat was niet zo’n succes. Een scherp mes is beter! Schil de wortel en rasp met een grove rasp. Meng door de rabarber en voeg zure room en zout en suiker toe. Hak de bieslook en peterselie fijn en meng ook door de salade.