Salade van bietjes, feta, kruiden en walnoot

salade van drie kleuren biet met feta en nootjes

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bosbietensalade met geitenkaas

Wat doe je met de eerste bosbietjes van het jaar?

Bekijk het recept

Bleekselderijsalade met kikkererwten en olijven

bleekselderijsalade met kikkererwten, paprika en olijven

Zacht en knapperig in één kom.

Bekijk het recept

Wat worden we blij, van onze kleurige, smakelijke bietjes! Ze mogen allemaal meedoen in deze salade, wat Trump er ook van vindt. Met een mix van kruiden erbij worden ze helemaal superlekker en moeilijk is het niet. Lekker met een romige pasta, met vette vis, bij gebakken aardappels of quinoa. Je kunt de salade verrijken met een potje uitgelekte linzen, of frisser door ‘m te serveren op een sla!

Ingrediënten

  • 700 g bietjes
  • ½ pakje fetakaas
  • 1 kleine rode ui of 3 bosuitjes
  • 1 handvol walnoten
  • 2 el verse gehakte peterselie
  • eventueel ook nog 1 handvol verse muntblaadjes of basilicum
  • 3 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • 1 tl honing
  • p&z

Bereidingstijd: 75 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Kook allereerst de bietjes gaar, dat kan ook ver van tevoren. Afhankelijk van de jou toebedeelde bietjes duurt dat 30 min. tot 3 kwartier, verse bietjeszijn sneller klaar dan in de winter! Was de kruiden en dep ze droog. Pel de ui en snijd doormidden en daarna in heel dunne boogjes of hak de bosui fijn. Rooster de walnoten in een droge koekenpan tot ze een beetje kleuren en laat afkoelen op een bordje, hak ze daarna grof. Maak de dressing van de olie, citroensap, honing en wat p&z. verkruimel vast de feta. Laat de bietjes schrikken onder de koude kraan, snijd onder- en bovenkant af en wrijf het vel eraf. Snij in stukjes of partjes en doe in een kom, meng ze met de dressing en uien. Hak de groene kruiden en meng ze door de bietjes. Strooi de feta en nootjes over de bietjes en serveer.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK