Salade van Chinese radijs

salade van chinese radijs

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bietensoep met gember en kokosmelk

Rode bietensoep met gember en kokos

Volgens mij kan je van elke groente soep maken en moeilijk is dat meestal niet. Neem nou deze mooie rode…

Bekijk het recept

Frittata met prei en paprika

Frittata met prei en paprika

Prei en ei, dat is lekker! Zo’n simpele frittata is heerlijk als lunch, maar ook als avondeten, samen met iets…

Bekijk het recept

O jongens, wat zijn die Chinese radijzen mooi. Elke keer als we er één opensnijden, zijn we blij verrast door de mooie binnenkant! Er is zelfs al een loflied in wording, geloof ik, zo onder de indruk raak je hiervan. Een recept voor een salade is supersimpel. Lekker wat kleur bij een Aziatisch geïnspireerde maaltijd, bijvoorbeeld. Natuurlijk kun je ook een paar mooie plakjes op je boterhammetje met kaas of tahin doen, daar fleurt je humeur ook zeker van op! Gebruik het blad vooral ook, in een soepje, stamppot of stoof het als groente!

Ingrediënten

  • 1 dikke Chinese radijs (kan uiteraard ook met kleine radijsjes)
  • sap van 1/2 citroen
  • 1-2 el tamari
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl geroosterde sesamolie
  • snufje zout
  • 1 tl sesamzaad

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Schil een dikke radijs en snijd met een scherp mes, of liever nog een mandoline, in heel dunne plakjes. Maak een dressing van citroensap, sojasaus, olijfolie, sesamolie en een snufje zout. Meng met de radijsplakjes, bestrooi met een beetje sesamzaad en serveer.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK