Pasta met prei en blauwe kaas

pasta met preisaus met blauwe kaas, olijven en pijnboompitjes

geschreven door Kievit op 4 september 2020

Pasta met een sausje van blauwe kaas en iets romigs, dat smaakt met broccoli, venkel, spinazie of courgette, maar ook heel goed met prei, probeer maar eens!

Ingrediënten

  • 700 g prei
  • 2 rode uien
  • 10 tot 12 zongedroogde tomaatjes (of een half bakje halfgedroogde tomaatjes)
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 150 g blauwe kaas
  • 1 bekertje crème fraîche
  • 1 tl oregano
  • 3 el zwarte olijven zonder pit
  • 2 el pijnboompitjes
  • 1 citroen
  • p&z
Ingrediënten op basis van 4 personen
+/- 25 min. totale bereidingstijd
Bereiden

Zet vast water op voor de pasta. Week de gedroogde tomaatjes even in een kopje heet water. Maak de prei schoon (zie inleiding) en snijd in stukjes. Pel en snipper de ui, pel en snijd de knoflook fijn. Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking, doe geen out in het kookwater, de saus bevat al vrij veel zoute ingrediënten. Verhit een scheut olie in een ruime pan en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg de prei toe en bak 5 min. mee. Giet de tomaten af en snijd ze in stukjes en halveer de olijven. Voeg de tomaten, olijven, blauwe kaas in blokjes en de crème fraîche toe. Laat de kaas smelten, voeg eventueel een scheut pastawater toe. Rooster de pijnboompitjes tot ze gaan kleuren in een droge koekenpan. Roer de saus goed en maak op smaak met oregano en citroenrasp. Giet de pasta af, serveer met de saus en strooi op elk bord wat pitjes en wat peper naar smaak.

Laat hier je reactie achter


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!