Salade van krulandijvie en geitenkaas

andijviesalade met croutons en blokjes geitenkaas

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Sajoer van Chinese kool

Sajoer van Chinese kool

Een sajoer houdt het midden tussen soep en groentegerecht. Met wat meer vocht en minder rijst op je bord voelt…

Bekijk het recept

Pastinaak taartje met rode ui en paprika

Pastinaak, ui en paprika, ik combineerde ze al eerder, kijk maar hier. Met een beetje andere bereiding wordt het toch…

Bekijk het recept

Oelalala, die krullerige andijvie, die vraagt om een mooie salade, vindt ik. Ik hou er van om met weinig ingrediënten een smaakvol gerecht te maken en deze salade is daar een goed voorbeeld van. Zorgvuldig gebakken croutons, kaas, een uitje, veel meer is het niet, maar smaakvol is het zeker!

Ingrediënten

  • 1 krop krulandijvie
  • 125 g jonge geitenkaas
  • 3 boterhammen
  • 3 el olie
  • 25 g boter
  • 2 el olijfolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 sjalotje of rood uitje
  • p&z

Bereidingstijd: 24 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Maak eerst croutons: snijd de korsten van het brood en snijd het brood in kleine blokjes. Verhit de olie en boter in een koekenpan en bak hierin de blokjes brood al omscheppend goudbruin. Pel ui of sjalotje en snipper heel fijn. Doe in een kom en meng met de azijn, laat even staan. Was de andijvie grondig, schud droog en snijd of scheur in stukjes. Roer de olie door het azijn-ui mengsel en wat p&z. Hussel de andijvie erdoor. Snijd de kaas in kleine blokjes, verdeel over de sla. Dan nog de croutons erover, serveer direct.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bieten-kikkererwtenburgers

Bak je eigen vegaburger!

Bekijk het recept

Aubergine-courgettestoofpotje –

Lekker makkelijk met kikkererwten uit blik

Bekijk het recept