Salade van rabarber en bleekselderij

2024 rabarber en bleekselderij

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Ribollita – Stevige palmkoolsoep

Ribollita: een traditionele Toscaanse soep, budgetvriendelijk en superlekker!

Bekijk het recept

Aardappels met rozemarijn

Net even anders uit de oven

Bekijk het recept

Je moet even durven, maar deze salade is verrassend fris en knapperig! Lekker bij gebakken aardappels, maar ook op een broodje met zachte geitenkaas. Met geitenkaas en noten zou je deze salade ook nog kunnen verrijken, ik vond hem zelf juist mooi in alle eenvoud. Zorg wel dat je beide groenten echt dun snijdt!

Ingrediënten

  • 2 stelen bleekselderij
  • 2 stelen rabarber
  • 1 sinaasappel
  • 1 tl honing
  • 2 el fijne olie,  bv. walnootolie of een goede olijfolie, p&z

Bereidingstijd: 14 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Was de stengels rabarber en bleekselderij, snijd de lelijke uiteinden eraf en trek draden mee. Snijd de rabarber en bleekselderij in hele dunne schijfjes. Dit kan goed met een mandoline, ik deed het met mijn keukenmachine, maar met een goed mes en aandacht gaat het natuurlijk ook. Schil de sinaasappel dik, zodat je het wit mee schilt. Snijd in kwarten en verwijder de witte kern-draadjes. Snijd daarna in stukjes, vang al het sap op. Doe het sap en de stukjes in een kom en roer er 1 tl honing door, de olie en wat p&z. De dressing is vrij zoet, maar de rabarber is zuur! Meng de rabarber- en bleekselderijschijfjes met de dressing in de kom en serveer.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK