Salade van rabarber en bleekselderij
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Je moet even durven, maar deze salade is verrassend fris en knapperig! Lekker bij gebakken aardappels, maar ook op een broodje met zachte geitenkaas. Met geitenkaas en noten zou je deze salade ook nog kunnen verrijken, ik vond hem zelf juist mooi in alle eenvoud. Zorg wel dat je beide groenten echt dun snijdt!
Ingrediënten
- 2 stelen bleekselderij
- 2 stelen rabarber
- 1 sinaasappel
- 1 tl honing
- 2 el fijne olie, bv. walnootolie of een goede olijfolie, p&z
Bereiding
Was de stengels rabarber en bleekselderij, snijd de lelijke uiteinden eraf en trek draden mee. Snijd de rabarber en bleekselderij in hele dunne schijfjes. Dit kan goed met een mandoline, ik deed het met mijn keukenmachine, maar met een goed mes en aandacht gaat het natuurlijk ook. Schil de sinaasappel dik, zodat je het wit mee schilt. Snijd in kwarten en verwijder de witte kern-draadjes. Snijd daarna in stukjes, vang al het sap op. Doe het sap en de stukjes in een kom en roer er 1 tl honing door, de olie en wat p&z. De dressing is vrij zoet, maar de rabarber is zuur! Meng de rabarber- en bleekselderijschijfjes met de dressing in de kom en serveer.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 375
- Volgende »